Borteseier med 2-5 mot Nesjar!

Dette var en viktig kamp for Husøy for å henge med topplagene Halsen og Flint.

Referent : Anel Sadzak

 

Det er ulike former for diktatur. Et diktatur defineres ofte som en styremåte der makten ligger hos én enkelt person eller hos en liten gruppe personer. Måten presidenten av Husøy, Geir Levorsen, beordret meg til å skrive dette referatet er grunnlaget for at jeg finner det passende med å innlede med et par ord om denne styringsformen.

Så til kampen. Dette var en viktig kamp for Husøy for å henge med topplagene Halsen og Flint. Med sine fire poeng etter åtte kamper er Nesjar et bunnlag som i utgangspunktet skal beseires. Husøy har så langt variert voldsomt i sine prestasjoner. 16 poeng etter ni kamper med -7 i målforskjell taler for seg selv.

Husøy startet med disse 11:

Zimi

Erik- Raymond – Hillås- Tobias

Martin – Markussen – Rune

Furuseth – Reidar – Solum

På benken satt Olav, Simen og Amrit.

 

1. omgang

Den første halvtimen på det som er 4. divisjons fineste gressmatte levner liten tvil om at det er stor forskjell mellom disse lagene. Husøy dominerer stort. Allerede etter fem minutter så kommer bortelaget til to gigantiske sjanser. Husøy bryter godt inne på egen halvdel. Ballen går kjapt framover på få touch. Martin er på et deilig løp. Han får ballen på midtbanen, parkerer hjemmelagets midtstopper, men istedenfor å avslutte alene med keeper prøver han å finne Reidar med en passing som keeper plukker opp. Husøy vinner utspillet, igjen går ballen fort langs bakken og ender opp hos Reidar som klinker kula i tverrliggeren. 12 minutter er spilt da Martin sender Reidar alene igjennom med keeperen, men et dårlig touch i det Reidar skal runde keeper gir hjemmelagets sisteskanse muligheten til å hente seg inn igjen, han redder avslutningen fra Husøys nummer 10. Etter 14 minutter løper Rune i fra hjemmelagets beck. Han kommer innenfor 16meteren med to valgmuligheter; han kan velge å avslutte, eller å finne en av tre umarkerte husøyspillere foran kassa. Det er vanskelig å bedømme hva han bestemte seg for, ballen ender i alle fall opp godt over målet til Nesjar. Noen få minutter senere kommer Reidar til enda en god sjanse. Denne gangen får han ikke avsluttet ordentlig. Det skal nevnes at han denne gangen var presset av en pesen forsvarsspiller. Etter 29 minutter får Hillås avsluttet etter en corner. Keeper får akkurat nok kontakt til å vippe avslutningen over tverrliggeren. Hadde den gått inn så hadde det uten tvil vært et mas uten like fra Hillås om å spille spiss i neste kamp. Kanskje like greit at den ikke gikk inn.

Det skjer lite det siste kvarteret av første omgang. Husøy mister tålmodigheten og slår mye langt uten adresse. Nesjar kommer til en brukbar sjanse etter 34 minutter, men Zimi har få problemer med avslutningen fra god posisjon. Med tanke på den første halvtimen så er det smått utrolig at lagene går til pause på stillingen 0-0.

De gangene Husøy har klart å spille ballen kjapt langs bakken så henger ikke hjemmelaget med. Dette har Furuseth fått med seg og bruker pausen på å fortelle laget sitt at nettopp få touch og god bevegelse er nøkkelen til tre poeng i dag. Olav blir byttet inn for Solum i pausen. Solum blir spurt om hva han føler akkurat nå. Han svarer at han er forbannet. Jeg tolker det sånn at først om fremst er misfornøyd med egen innsats

 

2.omgang

Det første kvartet av andre omgang ligner farlig mye på det siste kvartet av første omgang. Det er Husøy som har initiativet i kampen, men får til svært lite framover. Teori og praksis er ofte to forskjellig ting. Pausepraten med raskt spill langs bakken samsvarer lite med de lange ballene uten adresse det første kvarteret av omgangen. Her må jeg faktisk benytte anledningen til å sende en støvel i retning av Furuseth da det er han som står bak brorparten av de lange ballene.

62. minutt 0-1. Olav som hadde litt å revansjere fra forrige kamp mot TFK er hjernen bak angrepet som sender bortelaget opp i ledelsen. Med en nydelig ball bak forsvaret til Nesjar gir han Reidar muligheten alene med keeper. Denne gangen leverer toppscoreren. Han runder keeper og sender Husøy opp i ledelsen. Noen få minutter senere får Husøy en god mulighet til å øke ledelsen. Rune lobber Markus nydelig igjennom, men avslutningen er dessverre ikke god nok. Den går langt over mål. Rune jogger bort til benken for å sammenligne pasningen, og da seg selv, med Danmarks legende Michael Laudrup. 75. minutt 0-2. Etter en corner der en husøyspiller vinner den første duellen havner ballen hos Reidar som med en heading fra 2 meter øker ledelsen. Simen kommer inn for Martin. 76. minutt 1-2. Nesjar går i angrep rett fra avspark. Angrepet ender med straffe og hjemmelaget reduserer. Zimi går til høyre, straffen går midt i mål og det er plutselig spenning igjen. I minuttene etter reduseringen kommer Husøy til to gode muligheter. En av kampens beste spillere, bortelagets høyreback Tobias “T-bag” var involvert i begge, men banes beste spiller, keeperen til Nesjar redder begge sjansene. 85. minutt 1-3. Furuseth når en stikker rett før hjemmelagets keeper, han serverer ballen inn til Reidar som får en enkel jobb med å øke ledelsen.  Amrit får de siste fem minuttene for Husøy. 88. minutt 1-4. Etter en corner får Amrit avsluttet to ganger. Den andre returen setter Raymond i mål og det står plutselig 1-4. 89. minutt 2-4. Rett etterpå reduserer Nesjar. Det er vanskelig å beskrive medtaket til hjemmelagets spiss så jeg legger ved en link som forklarer hvordan det så ut. https://www.youtube.com/watch?v=kg54mPNcbTk. Det var kanskje ikke akkurat sånn det så ut, men medtaket var nydelig. Alene med Zimi gjør han ingen feil. 90. minutt 2-5. Det som så til å være dagens peneste scoring får konkurranse av kampens siste mål. En keeper på halvdistanse har ingen mulighet på avslutningen fra Furuseth. Fra 20 meter plasserer han ballen vakkert i krysset.

En merkelig fotballkamp ender helt fortjent med tre poeng til Husøy. Selv om kampen var merkelig så var det jo god underholdning. Fotball er alltid gøy. Akkurat nå sitter jeg faktisk og ser på Thailand – Elfenbeinkysten fra kvinnenes fotball VM i Canada. Det er faktisk fristende å trekke paralleller fra det som skjedde på nesjarbanen til det jeg ser på nå.

Presidenten kåret Rune til Husøys beste. Det er sjeldent lurt å stå i opposisjon til en sittende President jfr. innlendingen, men både Reidar og Tobias fortjener å bli nevnt i denne sammenheng. 

Markus Markussen tilbake i grønt!

 

Våre HOVEDSPONSORER;

Sosiale medier

Gi oss din GRASROT andel!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift