2-2 mot TFK

Ikkje bra

Var det ETT lokaloppgjør som skulle vinnes i år så er det Husøy – TFK på Husøy Arena.

Disse skulle sørge for skryterettigheter på Tønsberg Brygge:

Zymi – Elmer, Hillås, Folvik, Trond © - Simen, Martin, Marius – Furuseth – Olav, Reidar
Maskotter: Amprit, Tobias, Thien, Seb, Robban, Ogann, Ray, Geir, Arne.

Jeg vil begynne med å fortelle en historie. En historie om mot. En historie om teknikk. En historie om frekkhet. En historie om en luke det vil gå vandrehistorier om i årevis fremover. Et ”Hvor var du da”-øyeblikk. Hovedpersonen i denne fortellingen er ingen ringere enn Petter CHillås. Vi er i det første minuttet. TFK har tatt avspark og prøver å komme seg fremover. Ballen ender etter hvert opp hos vår helt. Totalt blottet for frykt runder han, som bakerste mann og med en kroppsbeherskelse vi kun ser i Champions League, TFKs spiss som den glorifiserte kjeglen sistnevnte var. Dette skal vise seg å bare være en teaser, eller hors-d'oeuvre som Ogann ville sagt, før årets begivenhet på øya blir servert. Hillås er forbi førstemann og avanserer fremover. Da finner en naiv TFK-ving ut at ”Han der skal jeg ta ballen fra!”. Nobel tanke, men akk så feil han skulle ta. Han rykker frem mot Hillås. Han går for å snappe ballen fra Hillås. TFK er i overtall på en kontring om han lykkes. Hillås går vel for det trygge her? Han måker vel ballen oppover og unngår fare? Nei. Denne mannen kjenner ikke ordet frykt. ”Trygt” og ”Sikkert” er ikke denne mannens vokabular. Hillås ser denne hvitkledde mannen komme mot ham i stor fart. Han toucher ballen delikat med utsiden av silkefoten. Den luftfylte lærkula triller skrått mot høyre. Vingen i hvitt kom skrått inn fra venstre. Han åpnet bena for å blokkere en langpasning. Han innser nå den grove feilen han har gjort. Ballen fortsetter skrått mot høyre. Den ruller pent og pyntelig gjennom mellomrommet åpnet opp i blokkeringsforsøket. Tidenes luke er et faktum. Ogann’s duggfriske premie til dagens frekkeste blir delt ut før minuttet er spilt og vi har vært vitne til heltemot vi kanskje aldri vil få se igjen. Jeg var på Husøy Arena, hvor var du?

Og så til resten av kampen. For de som vil ha detaljert info om kampforløpet anbefales det å lese Slim-Jim Anel’s betraktninger.

Simen holder 15 min før Ray kommer inn. TFK får et frispark i midtsirkelen. Eks-grønn Judas Nilsson sender av gårde en lompe som ingen er i nærheten av å nå. Bortsett fra Zymi, som til vanlig er en blanding av De Gea/Buffon/Neuer men i dag er Roy Carroll i 2005. Ballen spretter over en feilberegnende Zymi, som allikevel får tak i ballen. Bare for å fomle den inn i buret. Kjipt. 0-1 og Husøy er ikke gode. Begge lag får store sjanser, Martin burde blant annet scoret alene med keeper. Rett før pause får Husøy corner. Den svinges inn av Furuseth og etter litt duellering får Reidar tid og rom. I tillegg til en ball er det alt han trenger og ballen synger i krysset på hel volley. 1-1. Etter en rolig diskusjon med pipeblåser tar Reidar en siesta på sidelinjen og Robban kommer inn. Han rekker å oppleve avspark og to innkast før pausesignalet lyder. Tidenes korteste innhopp? Ny rekord? Legende.

Ogann bruker sin egen effektive hårføner på gutta og maner til skjerping i andre omgang. Ellers avslører Ogann’s avkom at han slettes ikke er den gourmetkokken hjemme som han utgir seg for. Falt fasaden? Thien håper på spilletid da fruen er på tribunen.

Reidar har telt til 10 tre ganger og kommer inn igjen til siste 45. Husøy er litt bedre i denne omgangen, men langt i fra bra nok. TFK får styre i perioder og vertene virker ukonsentrerte. Det gjør også gjestenes sisteskanse, som sender en klarering rett til R10, som da kommer alene med keeper. Vi kunne satt huset på scoring. Heldigvis for bosituasjonen gjorde vi ikke det, da R10 treffer keeper i stedet for nettmaskene. Marius finner derimot nettmaskene, men blir flagget av for en offside ekspertene i studio får diskutere. Samme mann skulle få til noe foran mål like etter. Han får tak i ballen på venstresiden og sender backen i pølsebua. ”Urettferdig å sende han dit alene” tenker Marius og drar en vending Zidane nikker anerkjennende til og stopperen får også pølse. På veien opp i bua rekker han i midlertidig å hekte Marius. Bestevennen til Reidar blåser straffe. R10 + Rigore = Mål. 2-1. Femten nervøse igjen. TFK presser på og Husøy blir nervøse og gjør unødvendige feil. En corner klareres dårlig, ballen svinges inn igjen og en hvitkledd får et drømmetreff han ikke hadde klart om han prøvde og ballen daler ned i lengste bak en utspilt Zymi. 2-2 og det koker i kjelen til Geir. Ogann kaster innpå Robban for Olav siste fem, men når selv ikke det hjelper skjønner vi at Husøy har en dårlig dag på jobben. TFK får den siste muligheten på overtid da et frispark svinges innover. Zymi får ikke klarert og ballen ender mellom en hårløs TFK-mann og Trond på streken. Sistnevnte varter en matchvinn… Ehh… Poengvinner-redning i verdensklasse. Kamplederen observerer ingen ulovligheter og matchen ender 2-2. Gjestene blir skuffet, Husøy er allerede skuffet.

Dette var ikke særlig gøy, men vi får trekke fra dette at bunnivået til Husøy er det samme som toppnivået til TFK og at vi har mye mer å gå på. Luka til Hillås med som nevnt premiert med en eksotisk duggfrisk, mens ubenyttede reserver fikk dagens pizza fra Peppes. Nye muligheter neste uke!