Ny seier mot Turn! 5-1.

Selv ikke i jubileumsdrakter klarte Turn og gi øyas menn kamp om poengene!

Scenen var satt, alt annet enn 3 poeng ville medført straff hjemme hos R10 i helgen. Nei, din gris, han skal flytte.

Roar Stokke tar seg av innledningen:
”Da e det duka for festfotball på et av Norges vakreste idrettsanlegg. Gressmatta hold en standard parkettleggera ville misunt og det e et Husøy Arena bada i kveldsol og flomlys. Kun seijer e godt nok for de grønnkledde og unge herr Davidsen, ka stille vert’an med for aneldningen?”

Zymi – Elmer, Hillås, Trond ©, Erik – Seb, Thien, Endre – Reidar, Halvor
Tribuneslitere: Geir, Arne, Ogann, Tom, Tobias, Amrit, Isak, Robban

”Asså, det e verdsklasse i alle ledd, sjøl på kaffetrakter’n, og du har gamechanger’a og boksåpner’a på benken. Det e litt av stall Norges svar på Ian Holloway, Henrik Ogann, rår over, Vidar.”

Husøy tar kommandoen fra start og ruller opp sjanse på sjanse. Furuseth har et pågående veddemål med sin bedre halvdel om hvem som kommer i best form og overskuddet førstnevnte har opparbeidet seg gagner Husøy vel så mye som madammen. Kloden er 70% dekket av vann, resten er dekket av Furuseth. Han skal være på venstrekanten, men er overalt og sprer pasninger og sender motspillere i kioskkøen på Grønn Café. Sånt blir det målsjanser av. Reidar er inne i en aldri så liten måltørke om dagen. Scorer en hattrick stort sett hver kamp så kommer kritikerne luskende om det går noen minutter uten nettkjenning. Anyways, han svir noen sjanser og har blant annet en i stolpen. Furuseth bommer alene med keeper og tiden går plutselig veldig fort. Men rett før pause skal det bli nettsus. Roar Stokke beskrev det slik:
”Det e Furuseth som e frisparkeksekutør, skal de få den viktige rett før pause da, Vidar? Slås på bakersteeeeeeee! Og det e scoring, Vidar, og det e Hillås, spissen omskolert til stopper som sveve i lufta og sender verta’n i ledelsen. Og vi må kunne si det e fortjent ette spill og sjansa, Vidar. Og FOR ei vitamininnsprøytning det va for de grønne.”

Pause.
De med teknikk på benken (Tom var mer opptatt av fletta si) bød på et trikseshow av de sjeldne, mens de overhørte pausepraten til LT2. I den leieren var det fullt mulig å vinne kampen og taktikken bestod av å la spissen til Husøy få møte oppspill upresset. Skulle gjerne lest den taktikkboka. Vi kan bare gjette hva Ian HollOgann har fortalt sine tropper, setter en Rubicon-boks på at det skulle fortsettes å kjøre på.

Det starter som første omgang avsluttet. Med mål. Til Husøy. Vidar hadde ikke rukket tilbake fra toalettet så Roar Stokke forteller:
”Husøy går ut i hundre her. Krige te seg ballen der. Og der har’n Seb tid og rom… Det skyteeeeeeees! Og det e viaaaa også snik den sæ inn i længste hjørnet! 2-0 og de feste grepet om det her oppgjøret, Vidar.”
Husøy har fullstendig kontroll på kampen og gjestene er ikke i nærheten.

Festen fortsetter et par minutter etterpå:
”Det kjempes om ballen og så går han neeeed… Og dommer’n peker på straffespark! E klønat av forsvarsspeller’n der, dytte regelrett Lindqvist overende. Soleklart. Ingen betenkligheta om å ta den sjøl, ska’n Lindqvist få målet sitt da? Lægg ann te skuuuuuuudd… Og så sette’n den med største selvfølgelighet, Lindqvist! Vente ut keeper. ”Javel” sie’n Lindqvist, ”ska du ligg og kav te ventre så trille æ bare ballen til høyre.” Det e så kaldt. Det e så elegant, Vidar. Og vi kan trygt si game over.”

3-0 på tavla og HollOgann slipper til teknikkerne. Husøy har dominert så langt, og det har vært produktivt med tanke på sjanser, men det er den siste halvtimen som får publikum til å finne frem mobilen, filme og legge det ut på YouTube. McAmrit med bacon kommer inn for strekk-Furuseth og skrur på sjarmen umiddelbart. Roar, take it away:
”Så kombinere de fint gjennom midten. Gjesta’n e i oppløsning og heng itte med. Ka kan du finn på her da, Amrit? Chippe den igjennom te Halvor… Åsså chippe du den like greit over keeper også! Hå hå hå førr ei scoring, Vidar! Det e ei gjennombruddspasning vi vanligvis ser på Camp Nou. Vise prov på teknikk og det e meeeget bedre av den unge inder’n. Og’n Halvor sku itt vær no dårlige’r og chippe han også. Det e kunst, det e ei scoring for glass og ramme.”

4-0 og Halvor får comeback-målet alle unner han. HollOgann sender innpå resten av benken. Mulig det er dette som fører til at LT2 klarer å score på sitt eneste skudd på mål etter ukonsentrert forsvarsspill.
Heldigvis er det alt LT2 får lov til for resten av kampen handler som Husøy, som den egentlig har gjort hele veien. Det som har sett en Cruyff-vending før varter opp med raske overganger, tekniske finesser og hurtig pasningsspill på få touch. Hvordan Robban ikke hadde minst 2 assist til Reidar på slutten må de lærde strides om.
”Du veijt det, Vidar, at når’en Robban e hovmester på restaurant e aldri glassan tom.” uttalte Roar Stokke om den allsidige tungvekteren.
Tobias og Tom motbeviser sånn halvveis at mannfolk med fletter i håret kan rulle kule. Før vi runder av kvelden skulle Reidar bevise at han kan score på annet enn straffer.

”Så kan midtbanens gigant, Seb, sett i gang ei kontring. Plukke ut Lindqvist på vej igjennom. Ska du rund av kvelden da? Jada, det e så vakkert. Det ose klasse. Han e tilbake og han e i form. 5-1 og det e utklassing, Vidar. Det må det være lov å kunne si.
Da si dommer’n at nok e nok og vi takke av her fra ærverdige Husøy Arena. Tilbake til studio.”

Samtlige med grønn drakt eller svart overdel bød opp til sambafotball og får skryt for innsats. Thien og Seb deler BB. Og Hillås beviser vel at ønskene om å spille spiss ikke kan ignoreres stort lenger etter å nesten ha blitt to målsscorer etter en heading i treverket i andre omgang.

”Back on track!” – Geirlusconi

‪#‎ViErHFIF‬ ‪#‎ForzaHusøy‬ ‪#‎SeilerUtPåSjøen‬