Seier på Gressbanen!

2-3 seier mot FKT2!

B-Boys viste hvor langt en kan komme med 100% innsats på Mandag da de snudde 1-2 til 3-2 i andre omgang. A-laget var tydeligvis inspirert. Og bare for å illustrere hvor spesielt det som blir beskrevet under var, Amrit var nede ved eget hjørneflagg og sklitaklet. Fest setebeltene, her sladdes det i svingene!
 
Drama på Gressbanen da suspenderte Reidar’s erstatter Halvor måtte kaste inn håndkleet på oppvarmingen og Ogann finner ut at 3. September 2015 er dagen han skal likvidere Robban, ved å sende han inn som enslig spiss mot unggutter som trener 17 ganger i uken. Vi får da disse 11 utvalgte av de som er tilgjengelige, til dyst mot FKT’s rekrutter:
 
Zymi – Erik, Hillås, Trond ©, Endre – Rune, Seb, Thien, Olav, Furuseth – Robban
Støttekontakter: Geir, Arne, Ogann, Amrit, Halvor, Willy m/entourage
 
Det svinger mye i starten. Husøy er gode når de tar av press og spiller seg oppover, mens FKT2 er veldig raske og farlige på kontringer. Begge lag skaper et par sjanser, men det er Husøy som er nærmest de første 20ish minuttene, med et par i metallet. Furuseth har en chip som lander på skjøten mellom stolpe/tverrligger og en opplagt og spillesugen Olav med en suser i tverra fra kort hold. Vertene vet også at de må score for å vinne og får prøve seg foran mål. Men det er øyboerne i grønt som får nettsus først. Furuseth svinger inn en corner, keeper feilberegner og den mest sannsynlige målscoreren i feltet, Rune, smeller av litt dansk dynamitt og header Husøy i føringen.
Kampen fortsetter som den har gjort før scoringen, med sjanser begge veier. Olav og Seb har hver sin i stolperoten og Robban skyter rett på keeper fra kloss hold. Dessverre har FKT2 bestemt seg for å bli effektive foran mål. På en kort reklamepause på Viasat4 så skrur de opp tempoet og snur til 2-1, som står seg til pause til tross for to langskudd i stolpen (igjen) fra Olav og Seb.
 
Pausepraten benyttes til å påpeke de gode prestasjonene og analytiker for kvelden, dR1ill0, har analysert pasningskvaliteten og er fornøyd. Ogann mener det er muligheter for å snu kampen, noe alle er enige i.
 
Siste 45 + tillegg skulle bli et intenst drama som de med dårlig hjerte får ha oss unnskyldt for. FKT2 forventet nok at Husøy skulle presse på for en tidlig utligning, men gjestene er disiplinerte og holder jevn fart i tannhjula. Våre grønnkledde helter virker, kanskje litt motvillig pga velspillende verter, å ligge litt dypere og heller ta bedre vare på overgangene, kontra å pøse på fremover. For selv om FKT2 spiller seg fremover så tror undertegnede faktisk at de ikke hadde én hundre prosents sjanse i løpet av andre omgang. Mange gode sjanser, ja, men aldri alene med keeper eller den slags. Så all honnør til forsvaret, og midtbanen som hjalp til hjemover. Fremover blir det etter hvert mer moro. Etter å ha vært nære på ved å komme igjennom så får Husøy frispark på 40 meter. Olav forteller Furuseth hvor han vil ha ballen i feltet. Furuseth svinger høyrelabben og serverer kula som et 3 Michelin stjernes herremåltid med alt av garnityr på nypolert sølvfat akkurat der Olav dukker opp. Panne på kule, kule silkemykt i mål. 2-2 og game on!
 
Ikke lenge setter tråkler Thien seg igjennom forsvaret og kommer alene med keeper. Dessverre ser han ikke opp før han skyter og skuddet går rett på vertenes burvokter. Klokka runder 70 minutter og Isak og Amrit kommer inn for det alle tror er sluttkjørte Endre og Robban. Like etter får Olav tak i ballen ca 30 meter fra mål. I krangel om ballen med, for historiens skyld la oss si, tre FKT-rekrutter ser konfirmantene seg nødt til å legge Olav i bakken. Furuseth og Olav står over ballen og diskuterer alternativene. Planen som blir gjennomført er som Roar Stokke ville sagt; ”Den e fiks, den e MEGAFIKS!”. Furuseth tar rennafart mot ballen, kenguruhopper over og setter fart rundt muren til FKT2. Olav følger på med en millimeterpresis pasning til Furuseth som plutselig er fri på høyre i boksen. Han sender et knallhardt innlegg, eller ”Skuuuudd for styriiiing!” på tvers av målet. Der befinner det seg to mann i grønt. Det oppfatter en rødkledd, men i desperasjonen av å få ballen unna de to sender han heller ballen i ryggen på egen keeper. Og ryggene til keepere er sjelden langt unna målet og ballen spretter over streken før noen andre rekker å reagere. 2-3. Kampen er snudd, men nå begynner hardkjøret.
Oppgjøret går over til å handle om kjemping for Husøy sin del, da beina begynner å bli slitne og treningsgrunnlaget hos lagene begynner å vise seg. FKT tar mer over og det handler om å henge med og stå løpet ut. Seb, Rune og Furuseth blir etter hvert sluttkjørte etter å ha lagt ned et dugelig antall kilometer og erstattes av en kortsugen Ogann og duoen Endre og Robban, som har fått noen minutter hvileskjær i beina. FKT presser på, men: Zymi har sjelden vært så god i feltarbeidet. Erik klarerer (reddet bl.a. en på streken i første omgang). Hillås leser spillet og avskjærer. Trond blir sitt alterego Bronto og duellerer. Isak takler. Thien plager livskiten ut av FKT2 og står aldri stille. Ogann er på hælene til alle i nærmeste omkrets (Drar på seg et übertyskt kort med et takling som får motstanderen til å tro han kan fly i noen sekunder). Amrit kriger til seg ballen, slipper den på få touch og sklitakler i defensiv sone (Nei, jeg lyver ikke. Helt sant. Jo! DET ER SANT!). Olav og Robban løper halvmaraton litt lenger fremme på banen og vinner viktige dueller som tar av presset i korte perioder.
Minuttene går heldigvis fort og denne iherdige innsatsen fra samtlige grønne sympatier belønnes til slutt da pipeblåseren blåser av kampen og seier til Husøy er et faktum.
 
BB gikk til Hillås. Han hadde nok håpt at belønningen var spissplass neste kamp, men han får en duggfrisk. Trond en god numero dos og Seb tar siste pallplass. Ellers kan vi nevne Olav den veldige og verdensklasse-taktikker Truls Furuseth. Innsatsen i forrige kamp var vanskelig å overgå, men jaggu klarte vi det. Samtlige kan gå fornøyde hjem vel vitende om at de ga alt de hadde for å ta med 3 viktige poeng til øya. Vi runder av med en liten stikker til FKT2, som lyder:
 
”Innsats slår talent når talent ikke har innsats.”
 
P.S. Hvis noen lurer på hvordan det gikk med mopeden og Robban så står førstnevnte på Gressbanen og er klar for henting hvis noen vil ha den, mens sistnevnte tøyer kramper på sofaen en ukes tid fremover samtidig som han minner om at sommeren 2015 har ført Robban inn på A-laget i 4. Div og Zirek ned i 7. Divisjon hos B-laget til TFK i jakt på spilletid.
 
Neste kamp er mot Flint kommende Torsdag. Vi har bare én ting å si:
 
#Støvel #ViErHFIF #Husøy #SeilerUtpåSjøen

Våre HOVEDSPONSORER;

Sosiale medier

Gi oss din GRASROT andel!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift