Livet etter Josè Peikinho.

Spennede helt til slutt mot Tjøme

Å hoppe etter Wirkola er sikkert en utfordring, men tør påstå det er hakket verre å ta over etter pokalgrossisten Peik Hveem. Nye Husøy 2 startet i går tittelforsvaret i Kongeligaen, på en dårlig og veldig isete bane. En turnering den tidligere slue reven, Pep Peikiorla, har dominert tidligere. Geilusconi Levorsen har tatt over, og som President har begynt å blande seg inni det sportslige. En oppskrift på suksess siden tidenes morgen. Ny sjef og nye ansikter i Husøy sine seniordrakter, men en snittalder i troppen som aldri før har vært nærmere konfirmasjonsalder. Grunnet skader og forfall startet epoken med keeperkrise og vi endte opp med disse fra start:
 
Sigurd - Kristian, Tobias, Tom, Thomas – Ole, Amrit, Ørjan, Vebjørn – Edvard, Robban (C)
Saftblandere: Brødrene Lusk, Trym, Erlend, Arne m/følge, Willy.

Sigurd var sporty og tok de første 20 minuttene i buret. Kampen starter med at begge lag triller ball uten å komme til veldig store sjanser, selv om Husøy er nærmest med noen vådeskudd fra Robban og Amrit og noen andre små farligheter fra folk jeg ikke husker navnet på i farten. Midtveis i omgangen begynner det derimot å skje ting. Ole blir spilt nydelig igjennom på høyre i boksen. Der kommer han seg foran backen sin og blir revet ned. Soleklar straffe tenker alle. Bortsett fra dommeren, som vinker spillet videre. Påfølgende angrep spiller Tjøme seg frem til ca 30 meter fra mål. Derfra sendes det avgårde et skudd som Sigurd ikke får tak på og ender i nettet. 1-0 til vertene. Sigurd innser at sine keeperferdigheter er begrenset og ber om å bytte. Geir innvilger ønsket umidelbart. Isak tar en for laget og trer på seg hanskene resten av kampen. Amrit utøver også selvjustis ved å kategorisere seg selv som «ikke en midtbanespiller» og trer til side. Husker ikke navnet på han som kom inn.

Husøy fortsetter å rulle kule og nærmer seg, uten at ballen spretter vår vei. Etter litt klabb og kebab på midten blir Robban spilt igjennom på venstresiden. Han skjærer inn og kommer alene med keeper. Robban runder keeper og kan bare trille ballen i åpent bur, hadde det ikke vært for at keeperen klipper han ned. «Nå er det vel straffe?» tenker alle på banen, inkludert Tjøme-spillerne. «Nei» mener en dommer med markeringsbehov, som mener det filming og kunne ikke vært mer stolt av å vise frem sitt nye gule kort. Frustrasjonen blir ikke mindre da Tjøme's sisteskanse kommer bort til Robban og innrømmer at der var han heldig. Snytt for straffe nummer 2. Like etter får Ørjan sjansen fra 14/15 meter, men serverer tidens sleiv og en stor sjanse er misbrukt. Typisk nok som fotball er så går Tjøme i angrep og spiller seg frem til ca 20 meter. Der serveres det en lompe som ikke er verdig noen pølse, men Isak manglende rutine som keeper spiller han et puss og ballen går litt komisk i mål. 2-0 til hjemmelaget står seg til pause.

Geir leverer en tale verdig en hvilken som helst sportsfilm fra Statene og Husøy tar fatt på andre omgang med ny motivasjon. Amrit kommer inn på topp og radarparet Robban/McAmrit er reunited.

Det virker å gjøre susen, altså talen til Geir, for Tjøme er knapt over midten siste 45. konfirmantene til nye Husøy 2 kombinerer fint og skaper større og større sjanser. Trym holder sirkus på venstrekanten og jæøglerne er Tjøme-spillere, Thomas kommer på fine raid, Tobias styrer alt bakover, Sigurd/Vebjørn/Tom og Sigurd er flinke til å fordele ballen, mens Ørjan ligger vannrett langs den isete banen og takler det som tør å nærme seg. Fremover kommer Amrit og Robban til noen halvsjanser og vi nærmer oss mer for hvert angrep. Mitdtveis ut i omgangen ruller Husøy fint opp på høyre. Amrit får ballen ved cornerflagget og legger igjen til Tom. Han bøyer den som Beckham og treffer panna til Robban. Han får ballen på mål, men keeper får såvidt vippet den over tverrligger. Robban svinger påfølgende corner inn i feltet og der dukker Didier DrogbAmrit opp. Han setter ryggen (!) til og ballen går forbi keeper. Ikke engang to Tjømlinger på streken klarer å hindre kveldens mest uortodokse scoring. En god spiss kan avslutte på alle mulige måter. 2-1 og vi lukter poeng. Gjestene i hvitt fortsetter å trykke og Tjøme har nok med å komme seg ut av egen sone. Thomas sender en kule mot lengste hjørne etter en corner, dessverre suser den i stolpen og ut. Amrit setter et frispark i nettveggen fra 17 meter.
Tjøme får en sjelden sjanse som Husøy skaper for dem. Isak prøver å spille ut på kanten, men ser ikke Tjøme-spissen og serverer han alene med keeper. Heldigvis reagerer Isak såpass raskt at han kommer tett på ballfører og blokkerer sjansen han skapte. Vi fortsetter å trykke på og til slutt kommer belønningen. Trym kjører karusell Tjøme på venstre og drar seg inn i banen, før han silkemykt sender Edvard igjennom alene med keeper. Edvard er kaldere enn lufta på Tjøme og bredsider inn 2-2 rett før slutt og sikrer 1 poeng og straffekonk.
Louis van Geir gjør et taktisk grep og bytter Isak med Vebjørn i buret før det skal avgjøres fra 11 meteren. Det skal vise seg å være et genitrekk. Tjøme starter og Vebjørn plukker forsøk nummer èn med største selvfølge. Ingen tør å skyte først for Husøy så Robban (C) tar ansvar. Et lite stopp i tilløpet, keeper til høyre, ballen til venstre. 0-1. Tjøme setter sin neste før Trym syns det er greit å bredside ballen rolig til keeper. 1-1 etter 2 runder. Tjøme kan ta, ledelsen men Vebjørn er der med katterefleksene sine. Edvard skritter opp og setter ballen kontrollert i nettet. 1-2. Tjøme svir enda en da Vebjørn ligger heeeeeeelt borte ved stolperota og plukker sine tredje for kvelden. Ole kan da avgjøre det, noe han rolig gjør. Ballen i kassa, 1-3 på straffer og nye Husøy 2 reiser hjem med to poeng.

Upåklagelig innsats fra samtlige og skryt for å holde moralen oppe etter å ha kommet under 2-0 til pause. Noen vil kanskje hevde at Istanbul 05 var tidenes snuoperasjon. Pfft... Dette var større.

Ekstra kudos til keeperne. BB går til hele laget, med mindre Geir vil utmerke noen spesielle.

Ny kamp på Tirdag, forhåpentligvis har ve en keeper da. God helg!

#ViErHFIF #Husøy #SeilerUtPåSjøen #Kongeliga

Våre HOVEDSPONSORER;

Sosiale medier

Gi oss din GRASROT andel!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift