Seier mot BIF i kongeligaen!

"Alle får skryt for innsatsen"

Ny kamp i Kongeligaen for B-Boys. Denne gangen i vindstille Fix Arena mot Barkåker's odelsgutter. Presidenten satte opp dette vel innkjørte laget som stilte i uskyldshvitt:

Eirik - Kristian, Tobias, Isak, Thomas - Vebjørn, Tom, Olav, Joachim - Amrit, Robban(C)
Benk: Hillås, Halvor, Ole, Edvard, Trym, Elias (Glemt noen?)

Gjestene i rødt tar avspark og de første minuttene skjer det lite, før det eksploderer i et fyrverkeri av en fotballkamp de som valgte PSG - Chelsea på TV angrer bittert på i dag. En liten glipp i forsvaret til Husøy og en barkåking er alene med Eirik. 0-1. Men dette ender ikke som mot Arnadal, for i kveld har Husøy's antatt nest beste stilt inn siktet. Omtrent fra avspark så raider Vebjørn langs høyrekanten og pisker inn et innlegg Beckham ikke skrur bedre i boksen. Der ligger Robban, ikke ulikt helten til en viss nummer 10 på øya, og lurer heeelt på grensa. Men dommeren er ingen partypooper, Robban sklir frem og bredsider ballen ned i kroken. 1-1.

Barkåker tar avspark og få strakser senere glipper det et millisekund i forsvaret til Husøy igjen og veldig takknemlige gjester forsyner seg med 1-2. Heldigvis er moralen i Husøy uknuselig denne lune aften i hallen, og anført av en spillesugen Olav og løpsvillig Tom, som eier midtbanen, så handler resten av første omgang, med unntak av 2-3 kontringer, om Husøy. Omtrent fra avspark, igjen, setter Husøy opp tempoet. Denne gangen er venstre kant og Joachim som står for showet. Bort med backen og en knallhard kule langs parketten inn i boksen. Der ligger Pippo Bringzaghi igjen og styrer inn 2-2. Vi har vel spilt snaue kvarteret.

De hvitkledde vertene er på "høgget" nå og gønner på. Ballen ruller for fort for Barkåker og Husøy spiller, i mangel av et bedre ord, utsøkt fotball. Robban blir spilt igjennom og vipper ballen over keeper, men stopperen redder på streken. Like etter får Olav Scholes tak i ballen på midten, vender opp og prikker en 40 meters til Vebjørn på vei igjennom. Nedtaket og avslutningen er tatt ut av en hvilken som helst lærebok, være seg fotballteori eller algebra, ballen ned i hjørnet og Husøy har snudd til 3-2. Festfotball.

En som har stått utenfor og banket på døra i håp om å komme inn på festen, slipper også endelig inn og jazzer opp dansegulvet med noen salsatrinn en kun ser de mest begavede begir seg ut på. Messi (LES: Amrit) får ballen i mellomrommet. Der finner hele tre Barkåker-kledde luringer ut at det trengs tre mann for å stoppe Husøy's kulturelle innslag. Messi, unnskyld, Amrit syns de er søte alle mann og spanderer velvillig pølse i lompe med fullt tilbehør på samtlige før han setter inn 4-2 til Husøy alene med keeper. Partyfaktor 9.

Resten av omgangen blir en oppvisning i fin fotball uten sluttresultat fra HFIF. Robban og Vebjørn svir hver sin alene med keeper og vi har et par nesten-muligheter.

4-2 til hvilen og Geir gjør endringer med Torsdagens A-kamp bak i sin blanke isse. Halvor kommer inn som anker(!), Ole på Topp, Trym og Edvard på kantene, Hillås stopper og Elias back.

Andre omgang blir som andre omganger pleier å bli etter sambafotball i første 45; Noe kjedelig. Det blir kriging og krangling med motspillere, som i og for seg er greit. Bra at unggutta tør å stå opp mot de eldre. Skapes ikke mye i denne halvdelen fra begge lag før en aldri så liten glipp i et ellers tett forsvar fører til at en rødkledd kommer alene med keeper og scorer. Willy påstår det var snakk om opptil halvannen meter offside. Studio konkluderte med at det var vanskelig for kampleder å se.

4-3 og Husøy skjønner at de må prøve å avgjøre dette ved å punktere kampen med mål. Ole får alle sjansers mor da han får en nydelig pasning fra Trym og er alene med keeper på 6 meters hold. Men så går skuddet i keeper, videre i stolpen og ut. Halvsjanse. Like etter vinner Halvor ballen på midten, dytter den videre til Ole, som sender Edvard på blank kasse. Bredsidepasning rett på keeper og ett målsledelsen står seg ennå.
Rett før slutt kontrer Barkåker. De sender først et skudd i stolpen før returen plukkes opp og sendes med adresse i nettmaskene. Etter mye klabb og kebab og to feberredninger med henda fra Eirik og Tobias, så unngår vi både baklengs og straffe i mot på slutten. 5 min før slutt går Robban av banen og da blir det sjeldent med å skrive om og det ender 4-3.

En standard "alle får skryt for innsatsen" er på plass og Olav den veldige tar med seg BB tilbake til Tigerstaden. Amrit mener han avgjorde kampen, men utifra de fraværende bevegelsene på kontoen til undertegnede så går vi for at en solid laginnsats avgjorde. Særlig når siste 45 ble som de ble. Bra kjørt!

Neste attraksjon som involverer Husøy er allerede på Torsdag. Presidenten kommer tilbake med info.

Ta dere en bayer, det er lille-Lørdag!