Seier 2-3 mot TFK!

3 knallharde poeng med hjem til Øya

Om du var lysten på en velspilt kamp hvor Tiki Taka og Joga Bonito er bærebjelkene i filosofien til lagene så var nok ikke Torsdag kveld fra Tønsberg Gressbane noe for deg. Dette var Sunday League Football fra avspark til slutt. Forrige kamp endte med en knallsterk 2-0 seier hjemme for Flint, som var et aldeles nydelig svar på motgang i årets første kamp i Larvik, men som Solskjær har uttalt; «Alle kan svare på motgang, det er det å svare på medgang som er vanskelig».

Disse stilte opp i grønt for anledningen:

Henrik - Erik, Trond (C), Hillås, Vebjørn - Olav, Sverrir, Sindre, Furuseth - Stian, Reidar

Benk: Mats, Simen, Amrit, Thien, Rabadan, Ogann, Syver, Arne m/ følge

De første 20 minuttene er lavere divisjonsfotball på sitt beste/verste/typiske. Flere dueller enn pasninger og mye rot. Ingen store farligheter til noen av lagene, selv om TFK er farlig nære da Vebjørn styrer et innlegg i egen stolpe og ut.

Etterhvert skal Husøy dog blitt litt mer venn med ballen. De skjønne grønne trenerer seg fremover og ballen havner i beina til Furuseth, som vet å behandle det han får med verdighet. Etter å ha orientert seg sender han en silkemyk stikker til Reidar, som selvfølgelig er på vei igjennom. «Det beste du kan gi en god venn er en god pasning», sa Ivar Hoff, og duoen Lindqvist/Furuseth er BFF’s. Lindzaghi er i form og alene med keeper kan det bare bli ett utfall; Kule utenfor burvokters rekkevidde og ned i lengste krok. Husøy i føringen.

Kampen åpner seg litt opp og plutselig kjører Olav i gang et dribleshow av ypperste slepenhet. Raidene til Olav har en tendens til å ende som byturene hans; Han blir til slutt lagt i bakken av folk som er lei. Her er det ingen unntak og Maradona-taktene stopper 18 meter fra mål. Reidar går fra Rippo Lindzaghi til Reinaldinho og skritter opp. Geir var ikke det, så ingen fikk det på film, men det så omtrent sli… Hei, vent! Robban var jo der, og han fikk det faktisk på film! Enjoy: https://www.youtube.com/watch?v=Uc3Nv2NvGIQ

Husøy med to kjappe gåller og 2-0 ledelse, før kampen faller tilbake i en reprise av de første 20 minuttene. Rett før pause blir dog Furuseth spilt lekent igjennom av Erik(?) og kommer alene med keeper. Uegoistisk som han er så spiller han på tvers mot Stian, men pasningen kommer litt for nære keeper og Stian blir nødt til å drible, som ender med at han med hanskene til slutt får ballen. Rett før pausesignalet får Trond en kraftig smekk på pung og TFK hamrer et frispark i krysstolpen. 2-0 til pause og velstand.

De siste 45+ minuttene med fotball fra ærverdige Tønsberg Gressbane, badet i flomlys, vil nok ikke gå ned i historien som Husøy’s beste omgang med ballsparking. Tidlig i omgangen så kommer TFK på en overgang, det ender med et skudd fra 16-17 meter som Henrik pleier å ha kontroll på, men akkurat der og da hadde han Zalo i hanskene og ballen glipper i mål. Mats kommer inn for Furuseth.

1-2 og TFK er for fullt med igjen. Intensiteten er det ingenting å si på, selv det skjer ekstremt lite foran begge målene, før ca halvveis ut i omgangen. Da kløner Husøy det til for seg selv og TFK klarer å krangle inn utligningen på en overgang. Det manes til kamp og DiegOgann Simeone begynner å gjøre grep fra linja. R10 får seg en smell og hinker av for en liten hvil, Simen kommer inn. Mats går ned som stopper, Trond flyttes opp på topp. Husøy får etterhvert litt mer kontroll da Mats matcher farten til TFK fremover og Simen er rolig med ball på midten og gir Sverrir bedre arbeidsvilkår. Etterhvert blir R10 klar igjen og erstatter Trond på topp. Det drar seg til mot slutten og det er tydelig at Husøy har mest krefter igjen. I det siste kvarteret så okkuperes boksen til TFK. Reidar kommer seg igjennom og setter ballen i mål, men blir avblåst for hands. På overtid får Husøy corner. Den svinges inn fra Sverrir. Og heades ut til ny corner. Den er det ingen vits i å beskrive. Av den enkle grunn at ord ikke kan beskrive slik eufori.

Bare se og nyt: https://www.youtube.com/watch?v=vmeM8nBPZAo

Det er altså Stian, aka «Brattbakk», som avgjør kampen med siste spark på ballen langt inne i Fergie-time. 2-3 på Gressbanen til Husøy og gledesscener som varmer ett hvert fotballhjerte. Med mindre du heter Zirek og hemmelig angrer på at han forlot Husøy.

Alle får skryt for å jobbe sokkene av seg på en dag hvor det tekniske ikke stemte. Olav får BB etter å ha tilbakelagt et lite maraton. Reidar var veldig god og virker i bedre form enn på lenge (Nærmer vi oss 40 årskrisa?) Mats og Simen med solide innhopp som tilfører Husøy energi og er på å endre kampbildet.

Best på øya, best i byen.. #ViErHFIF #SeilerUtPåSjøen

Robban

NB! Det smeller igjen allerede på Mandag for de som er grønne i sjela. Da besøker Nesjar Norges vakreste øy, før B-Boyz skal i aksjon dagen etter, på Tirsdag.