6 div: 6-2 seier!

God kok mot Stag

Solen skinte (Les: Stekte) på Husøy Arena en vakker Mai-dag i går og vi skulle se om Husøy 2 hadde peiling på Stag, og andre Oslolosen-vitser. Disse lagde fest med noen gamle tønner og en krukke med majones:

Erik – Isak, Kristian, Erik, Vebjørn – Rabadan, Endre, Sebastian, Lars – Amrit, Robban (C)

Benk: Edvard, Martinius, Elias, Ørjan, Halvor, Idris

Støtteapparat: Syver, Geir, Arne, Eirin
Tilskuertall: Overraskende mange til å være 6. Divisjon.

Husøy numero dos er inne i en god steam nå og var nok forhåndsfavoritter på egen plastikkparkett, noe sjansestatestikken også viste. Med litt mer nøyaktighet kunne/burde vi har banket inn tosifret antall mål. Med så mye action foran mål så tar vi bare scoringene nå. Noen av oss, dog ikke undertegnede, har ting å gjøre i dag.

Etter å ha vendt seg til varmen så får vi 1-0 etter 10 minutter. Det dunkes langt mot Robban, naturlig nok, som header igjennom Amrit. I stedet for å fyre av hagla på halv volley syns han det er mer show å drible litt. Viktig å by på seg selv. Ballen ender til slutt opp hos Rabadan, som klinker den opp i nettaket. Hans første på Husøy Arena? Etter scoringen dabber kampen litt av og preges av lavt tempo, selv til 6. Div å være, tross et par gode sjanser til Husøy. Vi tar oss etterhvert sammen og dobler ledelsen etter rundt halvtimen. Tror jeg. Geir sine oppdateringer på FB gir meg ikke mye å jobbe med. Anyways... Sebbe lager kø på Grønn Cafè før han sender kula inn i boksen. Der er Amrit først på ballen og avslutter. Ballen går rett på keeper som gir en retur rett til Robban på blank kasse fra 4-5 meter. Selv han bommer ikke derfra og vi noterer 2-0 til vertene. Det står seg til pause.

I hvilen er det ikke så mye å pirke på. Vi må få opp bevegelsene, selv om varmen er med å trekke ned tempoet.

Andre omgang rulles i gang. Edvard, Martinius og Ørjan erstatter Lars, Endre og Sebbe, mens Halvor kommer inn på topp for Amrit og nå har Robban en fjelltopp å prikke inn på corner. Og det er nettopp slik siste 45 starter. Robban curler en corner Pål Trulsen godkjenner og treffer Halvor, som dunker kula i mål på volley. 3-0 og game over skulle en kanskje tro. Men den gang ei. Litt spenning må en ha. Først èn i trynet, Robban og Isak gjør plass for Elias og Idris. Husøy svir noen sjanser før Stag kontrer inn sin andre for kvelden og det står 3-2 på tavla. Zidane og Mourinho (Geir og Syver) gjør grep og slenger uthvilte Endre og Sebbe tilbake på banen for litt sluttkjørte Rabadan og Vebjørn.

Det gir resultater for Husøy Zwei. Vi får kontroll på kampen igjen og ruller opp angrep etter angrep. Idris spilles fri på høyresiden og slår inn i boksen. Der kommer Ørjan på den måten vi kjenner Ørjan best; Skliende. Fot på ball = Mål. 4-2 og nå er det Joga Bonito ved strandkanten på øya.
Høyresiden til Stag er mer åpen enn legningen til Finn Schjøll og det er fritt fram. Husker ikke hvem det var som dribler seg fri på høyre (Idris?), men han kommer seg fri i boksen, slår på tvers og treffer Sebbe. Bredside på ball, ball rolig ned i kroken. 5-2. Tiki Taka, påstår Geir. Han om det.

Idris er involvert i alt nå og tar nok en gang på seg servitørrollen. Han kommer seg fri på høyresiden (Hørt det før?) og serverer en indrefilet av en pasning på tvers av boksen. Neida, dette er ikke en reprise. Ørjan har tatt nok et godt løp inn i boksen. Denne gangen holder han seg på beina og bredsider ballen med største selvfølgelighet i mål. 6-2 og Geir/Syver er i lekehumør. Ut med stopperparet Kristian/Erik, inn med stopperparet Vebjørn/Amrit. Ja, du leste riktig. Partytime på Arenaen. De spiller som de ikke har gjort annet og holder faktisk nullen, og blir vel eneste stopperduo med null baklengs i år.

Presidenten melder en seier på krabbegir og deler ut skryt til backrekka, den orginale, som har god kontroll bakover og Ørjan får skryt for innsatsen og en målteft ingen har sett før. 2 gåller fra vestlandets Denis Irwin (Ogann's ord, ikke mine) er spinnvilt. Idris viser også at alder bare er en liten hindring, og leker med motspillere han kunne vært bestefaren til. Kapteinen vil også nevne Endre, som løper og løper og løper sikkert ennå. Sebbe eier midtbanen og eneste måten han mister ballen på er ved å til slutt drible seg selv. Eirik i buret blir stadig vanskeligere å lure og har tatt store steg med sweepingen sin. Kudos.

In the words of Sverrir: - Det er gøy å spille fotball på Husøy om dagen!

Robban