4-2 seier mot Ørn/Horten2

Vingeklippet Ørn

Etter fire baklengs og null poeng på Løveid (mot Flint) lå madammen nede etter femte runde og det var duket for å reise kjerringa nok en gang.

Denne regntunge Mai-aften bød på ung motstand fra bygda med trygda da Ørn’s nest beste besøkte ærverdige Husøy Arena. Denne gjengen stilte i grønt med Polly på ryggen:

Zymi – Isak, Hillås, Erik, Bronto © – Folvik, Endre, Hansi, Furuseth, Olav – Reidar
Saftblandere/Humørspredere: Tobias, Hørthe, Seb, Robban, Amrit, Ogann

Kampen starter med at DJ’en får sparken av Geir for å spille obskøne russelåter før kampstart. De grønne glitrende får en drømmeåpning da Furuseth kommer seg fri på høyrekanten og finner Reidar inne i boksen. Han avslutter i steget med sitt uvante, men i dag fullt dugelige, venstrebein. 1-0 og Geir begynner å komme over fadesen før kampstart. Gjestene ruller litt ball, og har noen småfarligheter, men det er ugjestmilde verter som er effektive i piskeregnet, enn så lenge, foran mål. Reidar har funnet ut at han er ikke så halvgærn servitør og sender igjennom Olav Den Veldige alene med keeper. Han legger inn et par finter som vitner om mange timer salsadansing på Himmel og Hav og gjestenes burvokter rusler opp til pølseboden på Grønn Cafè og tar bestillinger for samtlige Ørn-spillere. 2-0 og Presidenten begynner smått å vurdere å legge Visa-kortet til Husøy i baren på Himmel.
Plastikken blir i midlertidig plassert tilbake i lomma da gjestene i hvitt med brunt på får all den plassen de trenger å spasere gjennom midtbanen og forsvaret til Husøy og det blir ikke bare redusering, men også utligning. 2-2 og det Visa-kortet kan vi bare se langt etter. Før pipeblåseren signaliserer for halvspilt kamp rekker også Hansi og Endre å svi halvsjanser når de er klin alene med keeper.

El Presidente er ikke fornøyd, men aner konturene av noe stort etter pausepraten.
Rune kommer inn for en sliten og småsyk Hansi.

Andra halvlek bjuder på mer stillingskrig. Ørn har ballen mest men skaper ikke all verden. Tidlig ut i omganger får vi samme oppskrift som ga 1-0. Furuseth utfordrer backen, finter seg fri og pisker ballen inn i boksen. Der dukker snoken over alle sniker, Reidar, opp og hockeystyrer inn 3-2 med feil bein. Ledelse er gjenopprettet og humøret til Geir kommer seg. Kampen dør nå litt ut. Ørn har noen overganger, men er like skumle som kjærlighetsbarnet til Heskey og Bendtner foran mål.
Etter hvert som slitne bein begynner å melde seg gjør sjefstysker og taktikker Ogann grep fra benken. Hørthe inn for Isak, ut med en sluttkjørt Endre, inn med en Tobias stappfull… Av ungdommelig mot. Han taker for tilliten omtrent umiddelbart ved å drible det som er av frekke motstandere som prøver å ta ballen fra han, før han stikker snasent gjennom til Reidar som gjør som han pleier og scorer. Med venstre. Igjen. Mannen har flere hattricks enn normale mennesker har mål, men har vi vært vitne til hans første med bare venstreslegga? Historikere får grave i arkivene. 4-2 og i realiteten game over.
Ogann bytter en tungvekter med en annen da Robban erstatter Olav 10 min før slutt. Han rekker å spille igjennom Reidar, som får ballen på høyrefoten. Det blir jo helt feil og han lar ballen gå inn til keeper. Slutt.

Hederlig innsats av alle involverte, selv humørspreder Amrit på benken. Husøy reiser frøknatop, per tabellen, for en skakket stund, og driver oddspillere til vanvidd.

BB har ikke Presidenten informert om, blomster kommer i posten til den utvalgte. Vi runder av med et sitat fra Ole Gunnar Solskjær:

”Å svare på motgang er lett, det er hvordan en svarer på medgang som er vanskelig.”

Dette skriver Ørn om kampen;

Dette skriver tb om kampen;