4-3 mot Fram2!

Ett skritt tilbake, to skritt Fram

Kjerringa på Husøy sliter med å holde seg på beina, og måtte på ny reises etter forrige ukes bomtur i Larvik

Nettopp fra denne byen kom dagens motstander, Fram 2, men nå skulle bataljen om tre poeng gjøres opp i kjente og kjære omgivelser på Husøy Arena. Geir er i det ironiske hjørnet og kler spillerne opp i bortedraktene. Gårsdagens helter bar disse navnene:

Zymi – Sebastian, Hillås, Raymond, Trond © - Martin, Rune, M.Solum, Endre, Hansi – Reidar

Maskotter: Isak, K.Solum, Robban, Tobias, Achmed, Ogann, Arne, Geir

Geir har bedt meg minne oss på at Sebastian debuterte fra start og at han er 16 år gammel. Så Sebastian debuterte fra start, han er 16 år gammel. Alle fått med seg at Sebastian debuterte fra start og at han er 16 år gammel? Fint, da har vi fått med oss at Sebastian debuterte fra start og at han er 16 år gammel.

Det første kvarteret er en brytekamp hvor vertene i uskyldshvitt har et lite overtak. I saftblanderbua diskuteres det hva Ogann har puttet i vannflaska til Hansi, da sistnevnte er nede i defensiv sone og takler, slipper ballen på få touch og det er ikke et lukeforsøk i mils omkrets. Surrealistisk. Reidar blir spilt igjennom på venstresiden av… Tja… Uansett, han blir løpt opp av stopperen, men finter skudd med venstreslegga, sender nevnte stopper langt ut i Husøy-bukta og Reidar er alene med keeper. R10 prøver en frekk variant i nærmeste krok, men keeper er med på dansen. ”Tanken e gulle god!” som Roar Stokke ville sagt, dessverre er det ikke tanken som teller. Litt etter kommer Endre i samme situasjon som R10. Endre prøver å spille på tvers kontra å gå rett på mål, og sjansen blir borte. Spåmann Ogann forteller da hvor tam han mener Endre er foran mål. Den historien rekker akkurat å bli ferdigfortalt da Hansi plukker opp en retur fra corner, runder backen sin og finner Reidar foran buret. Han kommer for tett på keeper og bytter fra Inzaghi til Cantona og hælsparker elegant til Endre, som ikke kunne bommet på mål om han prøvde. 1-0 og Husøy tar helt over nå.

Finspillet fortsetter og mannen som kanskje løp mest, før han ble byttet ut i andre omgang, Marius får en gigasjanse etter litt tilfeldigheter. Helt alene med keeper er det bare å rulle ballen i kassa, men storebror Solum mener det ser penere ut om han runder keeper. Teori og praksis er to forskjellige ting og keeper får tak i ballen. Da er det El Maestro a la Husøy får nok av sløseriet. Levorsen Jr oppdager at dama har ankommet Arenaen, og går på et hinsides løp fra defensiv midtbane. Endre serverer som kelnerne på favorittrestaurantene til Ogann og Martin, som med et Kaka-driv, er alene med keeper. Ikke noe fiksfakseri, ikke runde keeper-tull. Før burvokteren til Fram rekker å reagere er ballen trygt plassert i nettet nede ved nærmeste stolpe. 2-0.
Husøy dominerer resten av omgangen uten at det blir flere mål. Gjestene setter ballen i mål, men blir, sannsynligvis korrekt, avvinket av en svært så lystig linjemann. En i stolpen hadde de og, men ellers er forsvaret solid.
Pause og god stemning på solkysten på Husøy.

Siste 45 byr på et sceneskifte. Gjestene fra Larvik har tydeligvis hatt et oppvaskmøte i hvilen og kommer ut i hundre. Vel, hvert fall 80. De presser på og skaper halv farlige sjanser. Etter noen minutter med Fram-press klarer Husøy å løfte seg litt. Etter klabb og kebab foran gjestenes målgård dukker midtbanestrategen med etternavn Levorsen opp igjen. Denne gangen tror han at han er Giggs i ’99 og lager kø i kiosken ved å danse forbi 3-4 mann før han, langs bakken, bøyer kula inn i nærmeste i beste Beckham-stil. 3-0.

Gleden blir dessverre kortvarig da Fram reduserer omtrent fra avspark. Fram fortsetter å kjøre på og ikke lenge etter kommer redusering numero dos. Ogann slenger innpå lillebror Solum (For Rune) og Tobias (For M.Solum) i håp om at friske bein får Husøy på rett spor igjen. Det er fortsatt Fram som styrer på Arenaen, men 20 min før slutt kommer Reidar alene med keeper. Han prøver samme variant som fra første omgang, men keeperen har dessverre god hukommelse og både han og ballen møtes i nærmeste hjørne. Fotballen viser seg da fra sin mest/minst sjarmerende side og Fram krangler inn 3-3 på unødvendig vis. Kampen blir litt jevnere nå, men Husøy får til lite da Reidar blir veldig alene på topp. MourinhOgann går all in på river’n og kaster esset Robban (For Endre) på bordet siste 10 min. Vi kriger, kjemper og krangler til oss en corner helt på tampen. Hansi svinger inn fra høyre med venstre og på bakerste stolpe står Tobias og svinger til fra venstre med høyre og lærkula spretter ned i kunstgresset og opp i nettaket. 4-3. Euforia. Ogann strekker seg også så langt at han påstår at hadde ikke Robban holdt unna stopperen hadde ikke ballen nådd Tobias. Klassebytte. Fram prøver siste 2 min, men Husøy tupper ballen unna frem til pipeblåser avslutter kampen. 3 pinner.

Alle får for innsatsen. Sebastian, som debuterte fra start og er 16 år gammel imponerte, til tross for at forventningene var lave fordi han debuterte fra start og er 16 år gammel. Matchvinner Tobias fikk miniprisen, men Martin kåret til banens beste av juryen, bestående av faren hans, og dro hjem med gavekort på pizza.

Ingenting smaker bedre enn overtidsseire. God helg!

(Skrevet av Robert Bringaker )